Piotr Bassara, szef kuchni oraz właściciel restauracji Steak House i Tapas Bajka był gościem ostatniego Poranka z Tatą. Nasz gość zachęcał wszystkich do domowego gotowania, a także pokazał ciekawe kuchenne rekwizyty, z których na co dzień korzysta się w restauracji do przygotowywania różnych dań. Mała Zosia i Gabryś pomogli w przygotowaniu pysznego czekoladowego belgijskiego musu, którym następnie poczęstowano dzieciaki.

Jak zawsze nie zabrakło czytania bajki, nagród niespodzianek ufundowanych przez Firmę FFiL Śnieżka S.A. oraz Bogdana Dobrzańskiego. Na koniec wszystkie dzieci zrobiły sobie pamiątkowe zdjęcie z naszym gościem i poczęstowane pyszną tostową kanapką obejrzały film pt. "Niesamowita historia wielkiej gruszki". Za miesiąc zapraszamy na kolejny Poranek z Tatą i spotkanie z nowym gościem. Do zobaczenia.

 


realizacja: Kazimierz Kipa